OBLEČENÍ NA FOCENÍ vždy doporučuji

9. 5. 2023

Proč doporučuji oblečení? Vždyť ho přeci máte doma. Proč mít nějaké jiné? Proč nemít to své. Proč mít to své, ale vybrat „vhodné kousky“?

S oblečením na focení je to tak, že dodávají fotografiím náladu, atmosféru, mají svůj úkol, mají svou přesnou úlohu, která něco ve fotografii změní, povznese, něco ji dodá. Je to jako koření 🙂 Díky oblečení můžeme krásně vepsat náladu hřejivou, nebo formální, díky vhodným kouskům můžeme, obzvlášť my ženy, vyřešit postavu.

Na oblečení na focení jednoznačně záleží.

Proto předávám svým klientům „přípravu na focení“ a tam popisuji, jak se připravit a jeden z bodů je i oblečení. Vhodné barvy při portrétním focení jsou tmavě hnědá, tmavě modrá, zemitá, černá, bílá, pastelová. Díky těmto barvám vyniknete více vy, a oblečení jde do pozadí. Díky tomu ale vy jste více vidět. Nejeví se tam nic rušivého, co by odpoutávalo pozornost diváka.

Oblečení je víc než jen kus látky. Mohou vyvolat silné emoce a pocity, které mohou pomoci vytvořit dokonalou atmosféru pro focení. Oblečení má schopnost vyprávět příběh a spojovat lidi, ať už je to láska nebo přátelství. Oblečení má schopnost změnit obrázek a přidat hloubku a význam každé pořízené fotografii. Může být také použit jako nástroj k vyjádření našich nejniternějších tužeb a snů. Se správným oblečením můžeme ukázat své pravé já na každé fotografii, kterou pořídíme.

Pozor, není to však o tom, že je něco ultra drahé, že to je lepší. Je geniální nakombinovat kousky, které se tak trochu „bijou“, prostě k sobě nesedí. Ano, normálně byste takto po ulici nešli, nebo do práce, ale na focení se krásně nesourodé kousky doplňují a působí moc šik.

S oblečením svým klientům vždy pomáhám, je to naše spolupráce,

s radostí, Dara